Už viac ako 71 % obyvateľov Slovenska si môže užívať najmodernejšiu 4G sieť od Orangeu

Bratislava 4. júl  2016 – Orange pokračuje v rozširovaní  svojej 4G siete. Od tohto roka si rýchly mobilný internet v 4G sieti môžu užívať obyvatelia v ďalších nových lokalitách, pokrytie pribudlo v 2 mestách a 238 obciach. Výhody rýchlej mobilnej siete si tak v súčasnosti môže užívať už 71,1 % obyvateľstva SR. Do konca roka operátor plánuje svoju 4G sieť sprístupniť pre 80 % populácie.

Kým na konci roka 2015 bolo pokrytie 4G sieťou od Orangeu v 318 obciach, dnes je ich už o 238 viac. Svoje 4G pokrytie Orange posilnil najmä v obciach na východnom Slovensku, z miest pribudli Turany a Gabčíkovo.

Orange spustil komerčnú prevádzku svojej 4G siete v júli 2014. Za dva roky pokrýva celkovo 139 miest a 556 obcí, čo tvorí približne tri štvrtiny populácie Slovenska, pričom celkové pokrytie vysokorýchlostného mobilného internetu, teda 3G aj 4G siete, prekročilo 95 % populácie Slovenska. Slováci tak vďaka rýchlemu mobilnému internetu od Orange môžu zdieľať svoje zážitky s blízkymi aj počas dovoleniek či už na horách, pri vodných plochách alebo na festivaloch. Štvrtá generácia technológií mobilnej komunikácie prináša okrem mobilného prístupu na internet aj herné služby či mobilnú TV s vysokým rozlíšením. Dôležitý zápas či večerné správy si tak zákazníci Orangeu môžu bez problémov pozrieť kdekoľvek sa práve nachádzajú. Aby čo najlepšiu skúsenosť s mobilným internetom v 4G sieti ponúkol všetkým svojim zákazníkom, intenzívne pracuje na ďalšom budovaní kvalitného pokrytia. Do konca tohto roka ním plánuje pokryť 80% populácie.

Zoznam pokrytých lokalít 4G sieťou v roku 2016

Mestá:

Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bardejov, Bojnice, Bratislava, Brezno, Brezová pod Bradlom, Bytča, Čadca, Čierna nad Tisou, Detva, Dobšiná, Dolný Kubín, Dubnica nad Váhom, Dudince, Dunajská Streda, Fiľakovo, Gabčíkovo, Galanta, Gbely, Gelnica, Handlová, Hlohovec, Hnúšťa, Holíč, Hriňová, Humenné, Hurbanovo, Ilava, Jelšava, Kežmarok, Kolárovo, Komárno, Košice, Kráľovský Chlmec, Krásno nad Kysucou, Krompachy, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzev, Medzilaborce,  Michalovce, Modra, Moldava nad Bodvou, Myjava, Nemšová, Nitra, Nová Baňa, Nová Dubnica, Nováky, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Sečovce, Senec, Sereď, Skalica, Sládkovičovo, Sliač, Snina, Sobrance, Spišská Belá, Spišská Nová Ves, Spišské Podhradie, Stará Ľubovňa, Stará Turá, Stropkov, Stupava, Svätý Jur, Svidník, Svit, Šahy, Šaľa, Šamorín, Šaštín – Stráže, Štúrovo, Topoľčany, Tornaľa, Trebišov, Trenčianske Teplice, Trenčín, Trnava, Trstená, Turany, Turzovka, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Veľký Meder, Veľký Šariš, Vráble, Vranov nad Topľou, Vrbové, Vrútky, Zlaté Moravce, Zvolen, Želiezovce, Žiar nad Hronom, Žilina

Obce:

Abovce, Abranovce, Andrejová, Arnutovce, Báč, Badín, Baka, Batizovce, Bánovce nad Ondavou, Bátorove Kosihy, Belá – Dulice, Belá nad Cirochou, Belža, Beniakovce, Bernolákovo, Bešeňová, Betlanovce, Biely Kostol, Bočiar, Bodorová, Bohunice, Bolešov, Boľkovce, Borová, Bošany, Brehov, Brehy, Brestov, Brestovec, Bretejovce, Brezina, Brvnište, Brzotín, Bystričany, Byšta, Bziny, Cabaj – Čápor, Cabov, Cigeľ, Čachtice, Čakajovce, Čakany, Čaňa, Čáry, Častkovce, Čata, Čečejovce, Čenkovce, Cestice, Čičarovce, Čierna Voda, Čierne, Čierny Brod, Číž, Dačov Lom, Dechtice, Demänovská Dolina, Detvianska Huta, Diaková, Diakovce, Divina, Divinka, Dlhá, Dlhá nad Kysucou, Dlhé Klčovo, Dlhé Pole, Dolná Streda, Dolná Ždaňa, Dolné Kočkovce, Dolný Hričov, Dolný Chotár, Drahňov, Dravce, Dražkovce, Drienov, Družstevná pri Hornáde, Držkovce, Dulova Ves, Dunajská Lužná, Dvorianky, Egreš, Figa, Gajary, Gáň, Gbelce, Gbeľany, Geča, Gemerské Michalovce, Gerlachov, Gortva, Gyňov, Haniska, Hencovce, Hlinné, Hliník nad Hronom, Holice, Holiša, Horná Kráľová, Horná Potôň, Horné Hámre, Horné Semerovce, Horné Turovce, Horný Kalník, Horňa, Horovce, Hrabičov, Hraň, Hrašovík, Hriadky, Hričovské Podhradie, Hrišovce, Hrlica, Hrnčiarovce nad Parnou, Hubovo, Hviezdoslavov, Hvozdnica, Chanava, Chropov, Ivachnová, Ižkovce, Jaklovce, Janova Lehota, Jasenica, Jasenov, Jasov, Jastrabie nad Topľou, Jánovce, Jedľové Kostoľany, Jelka, Jelšovce, Jelšovec, Jesenské, Jurová, Kačanov, Kalonda, Kaloša, Kaluža, Kaľava, Kamenec pod Vtáčnikom, Kameničany, Kameňany, Kanianka, Kátlovce, Kátov, Kazimír, Kesovce, Kladzany, Kechnec, Kiarov, Klokočov, Kluknava, Kokšov – Bakša, Kokošovce, Komárov, Komjatice, Koplotovce, Korytárky, Kostoľany nad Hornádom, Košeca, Košické Oľšany, Košťany nad Turcom, Kováčová, Kováčovce, Koválovec, Kosorín, Krasňany, Krásnovce, Kráľovičove Kračany, Kravany, Kristy, Krišovská Liesková, Kriváň, Križovany nad Dudváhom, Krížová Ves, Krokava, Kučín, Kuklov, Kuzmice, Kvetoslavov, Kynceľová, Kyselica, Ladomerská Vieska, Lastovce, Lazany, Lednické Rovne, Lehôtka pod Brehmi, Lemešany, Lenartovce, Lenka, Letanovce, Ličartovce, Lietava, Lietavská Lúčka, Lietavská Svinná – Babkov, Likavka, Lipovany, Lipovec, Lipové, Liptovská Porúbka, Liptovská Teplá, Liptovský Michal, Lom nad Rimavicou, Lovčica – Trubín, Lozorno, Lutila, Lužianky, Ľubica, Ľubotice, Majcichov, Majerovce, Malá Mača, Malčice, Malé Dvorníky, Malé Kršteňany, Malé Ludince, Malé Raškovce, Malé Uherce, Malinová, Malinovo, Malý Čepčín, Malý Krtíš, Malý Slavkov, Marcelová, Maršová – Rašov, Matúškovo, Michaľany, Michal na Ostrove, Mikušovce, Milhosť, Miloslavov, Mirkovce, Mojš, Mokrá Lúka, Moravany nad Váhom, Močenok, Mostová, Mučín, Mýtne Ludany, Nána, Nandraž, Neded, Nededza, Nedožery – Brezany, Nemce, Nesluša, Nesvady,  Nimnica, Nitra nad Ipľom, Nitrianske Pravno, Nižná, Nižná Myšľa, Nižný Hrušov, Nová Ľubovňa, Nová Polhora, Novosad, Nový Ruskov, Oborín, Okoč, Olešná, Olováry, Opatovce, Opatovce nad Nitrou, Opoj, Orechová Potôň, Ovčie, Palárikovo, Palín, Panické, Papradno, Parchovany, Pata, Pavlovce, Pažiť, Petrikovce, Pinciná, Píla, Plechotice, Pleš, Plevník – Drienové, Ploské, Podvysoká, Pohronský Ruskov, Poluvsie, Poproč, Porúbka, Poša, Povoda, Pozdišovce, Pravenec, Práznovce, Predmier, Prihradzany, Pruské, Radoľa, Rapovce, Ratková, Ratkovská Lehota, Ratkovská Suchá, Ratkovské Bystré, Radošovce, Rákoš, Richnava, Rohovce, Rohožník, Rovné, Rozhanovce, Rosina, Rovinka, Rudlov, Rudník, Rumince, Ruská Nová Ves, Rybník, Sačurov, Šalov, Sása, Sebedražie, Sečovská Polianka, Sedliská, Senné, Seňa, Sirk, Sirník, Širkovce, Skároš, Slavkovce, Slavnica, Slovenská Ľupča, Smižany, Smolinské, Snežnica, Sokoľany, Sološnica, Soľ, Spišský Štiavnik, Spišský Štvrtok, Spišské Tomášovce, Stakčín, Stanča, Stankovce, Starý Hrádok, Stránska, Strečno, Stretava, Stretavka, Streženice, Štrkovec, Stupné, Šúrovce, Svätoplukovo, Sucháň, Svederník, Svrčinovec, Šamudovce, Šarišské Bohdanovce, Šintava, Šoporňa, Štefanová, Stožok, Štvrtok na Ostrove, Teplička nad Váhom, Terany, Tisinec, Tešedíkovo, Topoľnica, Tovarníky, Tôň, Trebeľovce, Trenč,  Trenčianska Teplá, Trenčianska Turná, Trenčianske Stankovce, Trhovište, Trnávka, Trstená na Ostrove, Trstené pri Hornáde, Trstice, Tupá, Tureň, Turčianske Jaseno, Turčianske Kľačany, Turčiansky Peter, Turňa nad Bodvou, Tušice, Tušická Nová Ves, Tvrdošovce,  Valaliky, Varín, Vavrišovo, Važec, Včelince, Veľaty, Veľká Lehota, Veľká Mača, Veľká nad Ipľom, Veľké Bierovce, Veľké Pole, Veľké Turovce, Veľký Biel, Veľký Kýr, Veľký Slavkov, Vidiná, Vieska, Vígľaš, Višňov, Višňové, Víťaz, Vlčany, Vlčkovce, Vlkanová, Vojany, Vojčice, Vrbovka, Vydrník, Vysoká pri Morave, Vyšná Myšľa, Zalaba, Zavar, Zbehňov, Zbehy, Ždaňa, Zeleneč, Zemianska Olča, Zemianske Kostoľany, Zemplínska Nová Ves, Zemplínske Hradište, Zemplínske Jastrabie, Zemplínske Kopčany, Zlaté Klasy, Zlatná na Ostrove, Zombor, Zvolenská Slatina, Žiar, Žitavany, Župkov.