Telefóny, notebooky aj WiFi zariadenia na pomoc Ukrajine smerujú do Žiliny

Telefóny, notebooky aj WiFi zariadenia na pomoc Ukrajine smerujú do Žiliny

Pre pomoc Ukrajine sa spojili Orange Group, Orange Slovensko a Orange Business Services. Materiálna pomoc, vrátane notebookov, tabletov, telefónov a zdravotníckych pomôcok, putuje do Žiliny.

Konflikt na Ukrajine a súvisiaca utečenecká kríza, žiaľ, neutícha, no ochota pomáhať naďalej veľmi silno rezonuje. Situácia nie je ľahostajná ani skupine Orange, ktorá od vypuknutia vojny predstavila viacero centrálnych aj lokálnych iniciatív na zníženie negatívnych dopadov vojny najmä na ľudí utekajúcich z územia Ukrajiny.

„Posledné týždne sú skutočne veľmi náročné, to, čo sa deje na Ukrajine je bezprecedentné, no napriek hnevu, nepochopeniu a šoku sme svedkami aj niečoho pozitívneho ‑ zjednotenia, vzájomného porozumenia, súcitu a obrovskej solidarity. Preto sme radi, že aj prostredníctvom tejto materiálnej podpory môžeme aspoň čiastočne uľahčiť ťažkú situáciu ľuďom utekajúcimi pred vojnou“ povedal Vladislav Kupka, riaditeľ úseku služieb zákazníkom v Orangei.

„Veľká vďaka patrí aj našim kolegom v Orange Group, ktorí neváhali ani minútu a podali pomocnú ruku. Hľadali sme najlepšie formy pomoci, a vzhľadom na naše možnosti, voľba padla na materiálnu pomoc, ochranné pomôcky a komunikačné zariadenia, ktoré utečenci potrebujú“ doplnila Dana Prekopová, Vice president OBS Global Sourcing.

Orange Group v ďalšej fáze pomoci spojila sily s lokálnymi entitami Orange Business Services a Orange Slovensko a pripravili materiálnu pomoc pre Mesto Žilina. V meste Žilina bolo nedávno otvorené Centrum prvého kontaktu na pomoc Ukrajine. K dispozícii je pre občanov, ktorí chcú poskytnúť pomoc či pre utečencov z Ukrajiny potrebujúcich pomoc.

Materiálna pomoc ako sú notebooky, 55 tabletov, vyše 100 telefónov, stovky SIM kariet, WiFi zariadenia na vytvorenie internetovej konektivity či zdravotnícky materiál, ako napríklad 1 000 antibakteriálnych gélov, alebo 24 000 chirurgických masiek, boli doručené do rúk primátora mesta Žilina, Petra Fiabane: „Teší ma, že sa v ťažkých chvíľach spájajú ľudia, súkromné spoločnosti i rôzne organizácie s jediným cieľom pomôcť. Dar od Orange Group, Orange Slovensko a Orange Business Service pomôže Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, ale aj mestu Žilina pri ďalšej pomoci ľuďom z Ukrajiny. Ďakujem za tento prejav solidarity, ktorý napomôže zmierniť dopady vojny na ľudí hľadajúcich v našom meste dočasné útočisko alebo trvalý domov.“