Telefóny nielen na telefonovanie: Čo všetko dokážu moderné smartfóny?

Telefóny nielen na telefonovanie: Čo všetko dokážu moderné smartfóny?

Pamätáte si tie časy, kedy ste mobilný telefón používali naozaj len na telefonovanie, prípadne posielanie SMS-iek? Tým časom už veru dávno odzvonilo! Dnes už držíte v rukách nástroj, vďaka ktorému si môžete na jeden klik pustiť filmový trhák, povysávať byt či dokonca popustiť uzdu svojej kreativite.

Profi video a fototvorba

Človek je tvor vizuálny, takže zachytávanie momentov prostredníctvom fotografií či videí je úplne prirodzené. Našťastie, dnešné smartfóny sú vybavené takými objektívmi (neraz hneď 4 naraz), ktoré často zahanbia aj niektoré digitálne foťáky, takže stačí siahnuť do vrecka a môžete začať robiť profi fotky. Ďalšou výhodou je, že fotografie a videá môžete následne upravovať priamo v mobile, a to vrátane zmeny farebnosti, strihu či dokonca retušovania.

Telefón ako webkamera

Potrebujete vybaviť konferenčný hovor, spustiť vysielanie naživo či streamovať nejaký obsah? Na to už dávno nepotrebujete statický PC alebo notebook. Kvalitnú webkameru totiž máte priamo vo svojom mobile. Ak plánujete dlhší videohovor, pokojne si zadovážte držiak na telefón, vďaka ktorému sa spojíte s kýmkoľvek a z akéhokoľvek kúta sveta!

Mobilná peňaženka s dokladmi

Priznajte sa, koľkokrát sa vám už stalo, že ste niekde zabudli peňaženku, prípadne ju stratili alebo vám v spleti celého jej obsahu zmizol nejaký doklad či kreditka? Vďaka dnešným technológiám už môžete veľkú časť svojej peňaženky presunúť priamo do svojho smartfónu. Platobné karty, preukazy, permanentky, certifikáty, letenky, lístky do kina…už nám chýba len elektronický občiansky preukaz a pas! Ale nebojte, aj na tom sa už vraj pracuje. :)

Online nákupy

Tlačenica v nákupných centrách nie je nič pre vás? Potrebujete viac času na to, kým si niečo vyberiete? Nechce sa vám kvôli nejakému produktu precestovať polovicu zemegule? Tak to ste určite radi, že v dnešnom svete si vďaka mobilnému telefónu môžete kúpiť takmer čokoľvek, a to rýchlo a jednoducho! Žiadne behačky po meste či neustále krúženie predavača okolo vašej osoby. Stačí vyhľadať, kliknúť, objednať a dokonca máte 14 dní na to, aby ste produkt vrátili len tak, bez dôvodu. Dokonca aj svoj nový Orange paušál či nákup zariadenia vybavíte jednoducho cez náš e-shop.

Televízia a hudba poruke

Kto si pamätá časy CD-čiek, kaziet, DVD-čieksťahovania hudby či filmov z internetu, nech zdvihne ruku! Aj keď v sebe tieto médiá nesú určitú formu nostalgie, mať všetko po ruke a online je oveľa pohodlnejšie, no nie? Dnešná hudba či filmy a seriály vám nielenže nezaberú miesto v domácnosti, ale dokonca ani v mobile. Už stačí len zistiť, ako prepojiť mobil s TV a kino zážitok či live koncert môžete mať priamo v obývačke.

Multifunkčný ovládač

Chcete povysávať? Vypnúť svetlo? Vyhriať byt, kým sa vrátite domov? Nasypať krmivo vášmu domácemu miláčikovi? To všetko zvládnete urobiť na diaľku cez mobil! Technológie sa neustále posúvajú dopredu a keďže smartfón je v podstate treťou rukou takmer každého človeka, tak sa z neho stal akýsi univerzálny ovládač na všetko. Stačí stiahnuť príslušnú apku a hotovo! Dokonca aj vlastný paušál či spotrebu viete ovládať vďaka svojmu telefónu a našej My Orange aplikácií. Radi by ste využívali všetky skvelé funkcie, ktoré dnešné smartfóny ponúkajú, no s vaším starým modelom to nejde? Pokojne sa preklikajte naším e-shopom a vyberte si svoju novú mobilnú „raketu“!