SMARTipy: Štrajkuje vám telefón? Nevyhadzujte ho, zachráňte ho!

SMARTipy: Štrajkuje vám telefón? Nevyhadzujte ho, zachráňte ho!

Kedysi bolo úplne bežné, že si ľudia kupovali elektroniku na dlhé predlhé roky, a ak sa aj náhodou niečo pokazilo, jednoducho to opravili. Dnes už však nie je problém pokazenú vec nahradiť úplne novou behom pár klikov na e-shope. No čo takto to hneď nevzdávať a dať pokazeným telefónom druhú šancu? Poradíme vám ako na to!

Baterka nič nevydrží

Ak máte pocit, že sa z vášho mobilného telefónu stala pevná linka, pretože ho musíte každú chvíľu nabíjať, tak to neznamená, že hneď patrí do koša! Stačí vymeniť starú baterku za novú a smartfón vám bude opäť fičať ako kedysi.

Ale pozor, výmena baterky by nemala byť robená doma na kolene, ale v autorizovaných servisoch. Mobilný telefón totiž nie je lego, môže sa stať, že ho už neposkladáte späť.

Nefunkčná SIM-ka

Nefunguje vám sieť alebo mobil rovno hlási, že SIM karta nie je vložená, aj keď ste ju tam pred pár sekundami nainštalovali? Mohli nastať dve situácie.

V tom prvom prípade ste možno dostali chybnú SIM kartu, preto skúste požiadať o novú. Nebojte, výmena SIM karty je bezplatná. Druhým, trošku nepríjemnejším dôvodom môže byť poškodený telefón, ktorý SIM kartu prestal načítavať. V tom prípade skontrolujte záručný list a požiadajte o reklamáciu telefónu.

Ako postupovať pri problémoch so SIM kartou zistíte aj tu.

Prasknutý displej

Ajajáj, objavila sa vám na displeji pavučina? To už inak ako výmenou celého displeja alebo skla nezachránite. Ak sa chcete takémuto ďalšiemu nešťastiu vyhnúť, určite by ste si mali zakúpiť ochranné sklíčka, ktoré si v prípade prasknutia môžete doma vymeniť aj sami.

Ale keďže svet patrí pripraveným, pomôcť vám tiež môže aj naše poistenie zariadení, ktoré okrem poškodenia telefónu pokrýva aj jeho utopenie, či krádež.

Nenabíja sa

Ak sa vám prestal telefón z ničoho nič nabíjať, nemusíte ešte hádzať flintu do žita. Možno ide len o zlomený nabíjací káblik. Ak ste však kúpili nový a napriek tomu sa mobil nenabíja, mohlo sa ešte stať, že máte znečistený alebo upchatý nabíjací konektor.

Vezmite tenké drevené špáradlo, nikdy nie ihlu, mohla by konektor poškodiť, a skúste z neho prípadné nečistoty povyťahovať.

Mrzne a seká

Niekto tomu hovorí sekanie, iný mrznutie, no oba výrazy znamenajú len jedno – chuť hodiť tú spomalenú mašinu o stenu. A pritom riešenie tohto problému môže byť úplne jednoduché. Veď schválne, kedy ste naposledy telefón aktualizovali?

Nastavením automatických aktualizácií budete mať istotu, že sa budú pravidelne odstraňovať prípadné chyby a spomaľovače vášho smartfónu. Druhou možnosťou je prečistiť pamäť a úložisko telefónu. Čím viac prepchatý mobil máte, tým pomalší bude. Odinštalujte apky, ktoré nepoužívate a váš smartfón naberie druhý dych.

Predsa len telefón neprežil?

Vyskúšali ste naše tipy na opravu, dokonca ste mobil odniesli do servisu, no tam vám len potvrdili to, čo ste už dávno tušili? Ak už vášmu telefónu nie je pomoci, tak je asi čas na výmenu starého mobilu za nový.

Pokojne navštívte náš e-shop a nájdite si nové mobilné žihadlo. Skúste si aj zistiť, kedy končí viazanosť vášho paušálu, pretože vám ho môžeme obnoviť a prihodiť k nemu nový mobil s výhodnou zľavou. A čo so starým telefónom? Prineste ho k nám na predajňu a my ho ekologicky zrecyklujeme. Niektoré z jeho súčiastok sa totiž ešte vždy dajú využiť a dokážu slúžiť ďalším zariadeniam. Vďaka zbierke môžete prispieť na rôzne charitatívne zbierky.

Tak čo, dáte sa aj vy na ekologickejšiu cestu a zachránite vášmu mobilu život? Smelo do toho, nemáte čo stratiť!