SMARTipy: Nesmrteľný telefón alias ako predĺžiť životnosť vášho mobilu?

SMARTipy: Nesmrteľný telefón alias ako predĺžiť životnosť vášho mobilu?

Aj vy ste si prednedávnom kúpili nový smartfón a chcete, aby vám slúžil čo najdlhšie? Alebo máte ten svoj už dlhší čas a nemôžete momentálne investovať do nového? Pozrite si zopár našich SMARTipov, ktoré ak dodržíte, tak si budete môcť svoj telefón užívať ešte dobrých pár rôčkov.

Ochráňte ho zvonku

Jedným z najčastejších dôvodov, kvôli ktorým o smartfón prídeme je poškodenie jeho vonkajšej schránky. Dnes už pozháňate kvalitný obal či puzdro na mobil za pár €, takže nečakajte na najbližší pád a „oblečte“ ho do odolného krytu. Nezabudnite tiež na krehký displej, ktorý stačí prelepiť ochranným sklom na telefón.

Aktualizujte si softvér a vymažte zbytočné appky

Aj v prípade telefónov je pravda, že záleží na tom, čo je vo vnútri. Máte pocit, že seká, je pomalý alebo jednoducho nespolupracuje tak, ako kedysi? Možno je načase aktualizovať jeho softvér. Ak na to zabúdate, môžete si v mobile nastaviť automatické aktualizácie. Dajte si však pozor, aby sa vykonávali len pri pripojení na Wi-Fi, aby sa nestalo, že vám aktualizácie zožerú všetky mobilné dáta.

Starajte sa o baterku

Časom sa kapacita nabíjania každej smartfónovej batérie zníži, čo znamená, že to telefón po pár mesiacoch či rokoch už bez neustáleho pripojenia na kábel nedá. Preto by ste sa mali o batériu príkladne starať! Nevystavujte mobil vysokým teplotám, nenechávajte ho na nabíjačke dlho potom, ako batéria dosiahla 100 % a naopak, nedovoľte telefónu vybiť sa na úplnú 0. Ak po pár rokoch smartfón „vyšťavíte“, nemusíte ho hneď zahodiť, stačí vymeniť batériu a opäť bude fungovať takmer ako nový.

Zálohujte súbory

Dnešné smartfóny sú akýmisi prenosnými krabičkami plnými našich spomienok, či už vo forme správ, alebo obrázkov a videí. A nie je nič horšie, ak o nich prídeme! Preto by ste si mali obsah mobilu pravidelne zálohovať, napríklad prenosom do vášho počítača alebo online – v prípade Androidu do Googlu účtu a pri iPhonoch do iCloudu. Ak by sa aj stalo, že váš telefón „odíde“, máte istotu, že o drahocenné spomienky neprídete.

Nechajte ho opraviť v autorizovaných servisoch

Ak sa vám už náhodou s telefónom niečo stane, určite ho neopravujte doma na kolene za sprievodu YouTube tutoriálov. Môže sa stať, že ho poškodíte ešte viac, a tak, že ho už ani v oprave nedajú dokopy. Zverte radšej svoj poškodený smartfón autorizovaným servisom. Ak máte mobil od nás, môžete sa vďaka elektronickému záručnému listu pozrieť na jeho servisnú históriu alebo rovno využite našu reklamáciu telefónu.

Poistite si ho

Niektoré situácie v živote neovplyvníte. Môžete si mobil strážiť ako oko v hlave, no aj tak sa pokazí alebo rozbije. Ako tomu predísť? Využite poistenie telefónu ! Ak rozmýšľate, kde si ho môžete poistiť, tak máme pre vás skvelú správu, je to možné aj u nás, v Orange! Naše poistenie zariadení zahŕňa ochranu pred stratením, obliatím vodou či náhodným poškodením. Páčili sa vám naše SMARTipy na predĺženie životnosti smartfónu? Ak cítite, že ten váš už doslúžil, pokojne skočte na náš ORANGE e-shop a vyberte si nový mobilný telefón, na ktorom môžete tieto tipy vyskúšať. Alebo využite našu službu ORANGE výmeny s bonusom na zariadenie až do výšky 440 €.