Orange bude spolupracovať s elektrotechnikmi v Piešťanoch. Podporí robotiku cez IoT

Orange bude spolupracovať s elektrotechnikmi v Piešťanoch. Podporí robotiku cez IoT

Orange a piešťanskí elektrotechnici sa dohodli na spolupráci. Participovať budú na projektoch, ktoré spájajú robotiku a internet vecí.

Orange a Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Piešťanoch podpísali Memorandum o spolupráci. Orange škole a študentom bezplatne sprístupní používanie IoT služieb mobilnej siete NB-IoT a LTE Cat-M. Pomôže tiež so získaním know-how pre nasadenie zariadení využívajúcich uvedené siete.

Piešťanskí študenti elektrotechniky so zameraním na robotiku pracujú na svojich IoT projektoch aj s podporou legendárneho konštruktéra mikropočítačov Romana Kišša – autora prvého československého osobného počítača PMD85. V rámci zamerania na robotiku s využitím IoT (Robotics driven by IoT) riešia výzvy v oblasti telemetrie, odpadového hospodárstva, dopravy a ďalších odvetví využiteľných pre zefektívnenie úkonov v bežnej praxi.

„Pre nás je takáto spolupráca zmysluplným spojením s veľkým potenciálom – máme technológie a možnosti, ktorými môžeme podporiť mladých ľudí v ich snahe pracovať na sebe. Je dôležité vytvoriť študentom čo najlepšie podmienky, priblížiť ich k praxi a motivovať ich tak pracovať na sebe, aby sa do budúcnosti mohli stať hodnotou pre celú spoločnosť,“ hovorí Eric Maintenay, IT riaditeľ Orangeu.

A ako výstižne zhrnul riaditeľ SPŠE Piešťany Mgr. Jozef Kolník: „Spolu tvoríme budúcnosť.“