SMARTipy: Nový telefón? Tieto nastavenia vám zachránia krk!

SMARTipy: Nový telefón? Tieto nastavenia vám zachránia krk!

S novým mobilom prichádzajú továrenské nastavenia, ktoré vám nie vždy musia byť po chuti. No okrem vášho obľúbeného zvonenia by ste mali myslieť aj na oveľa dôležitejšie nastavenia, ktoré vám spríjemnia život s vaším vreckovým zariadením. Na čo by ste sa mali v prvé dni nového „mobilovania“ zamerať?

Dáta a telefonovanie

Primárne využitie telefónu? No predsa na uskutočňovanie hovorov a dátovanie! Už sa poznáte a určite sami dobre viete, či vám vyhovujú viac dátové hovory ako volania cez WhatsApp, prípadne volanie cez Wi-Fi VoLTE sieť, ktorá ponúka skvelý zvuk a rýchlejšie prepojenie hovorov.

Nezabudnite však aj na nastavenie roamingu v prípade, že cestujete do zahraničia. Zahraničnú sieť si môžete zvoliť sami, alebo to nechajte v automatických rukách telefónu.

Migrácia dát a zálohovanie

Máte v starom telefóne správy, poznámky či fotografie, o ktoré by ste neradi prišli? Tak si ich prehoďte z jedného zariadenia na druhé ešte predtým, než sa starého mobilu úplne zbavíte.

Určite vám však odporúčame nastaviť si na novom smartfóne automatické online zálohovanie dát, aby sa nestalo, že o svoj drahocenný obsah v prípade poškodenia telefónu prídete.

Výmena aplikácií

Býva zvykom, že jednotlivé značky telefónov majú v sebe automatický nainštalované predvolené aplikácie. Môže sa však pokojne stať, že vám nebudú vyhovovať alebo ste už jednoducho zvyknutí na iné a nechce sa vám babrať s tými novými.

Stiahnite si preto radšej hneď po kúpe nového telefónu svoje obľúbené aplikácie. Nebudete si tak musieť zvykať na nové a ušetríte si nielen čas, ale aj nervy.

Notifikácie

Nechcete, aby vám vyskakovali zbytočné upozornenia z Facebooku, Instagramu či iných požieračov pracovného času? Alebo sa potrebujete v určitom čase tváriť, že pre mobilný svet neexistujete, aby ste mohli v pokoji dokončiť svoje úlohy? Tak viete, čo musíte urobiť ako prvé na svojom novom smartfóne. Nastaviť si notifikácie presne podľa svojho gusta!

Prepojenie kalendára a účtov

Aj vy máte v mobilnom kalendári zaznamenaný takmer celý svoj život? Tak šup šup, na nič nečakajte a zosynchronizujte si nový mobilný telefón so svojím kalendárom a osobnými účtami tak, aby ste mali dôležité dátumy, e-maily a kontakty stále poruke.

Wi-Fi a Bluetooth pripojenia

Keďže dnes už väčšina smartfónov funguje najmä v online režime, určite by ste si mali do nového telefónu ako prvé nahodiť najpoužívanejšie siete a ich heslá. Nebudete sa tak musieť stresovať ich hľadaním v núdzových prípadoch a jednoducho vás už mobil automaticky pripojí. To platí aj o pripojeniach doplnkových zariadení pomocou Bluetooth.

Šetrič baterky

Nové zariadenie plné rôznych aplikácií niekedy požiera baterku rýchlejšie, ako by ste si želali. A vy tak zrazu z ničoho nič ostanete bez šťavy. No dokážete tomu veľmi jednoducho zabrániť.

Stačí si nastaviť automatický režim slabej batérie. Ten zabezpečí dočasné obmedzenie nedôležitých aktivít na pozadí tak, aby vaša batéria vydržala o čosi dlhšie a dané aktivity spustí, až keď mobil opäť poriadne dobijete.

Lokalizácia telefónu

Skvelá rada pre všetkých zábudlivcov! Ak nechcete o svoj nový mobilný telefón prísť, či už kvôli zábudlivej hlave, alebo lepkavým prstom zlodejov, určite by medzi vaše prvé nastavenia mala patriť funkcia Nájdi môj telefón, vďaka ktorej jednoducho lokalizujete vaše zariadenie. Už len aby ste k nemu dobehli skôr, než niekto iný, ale s tým si už budete musieť poradiť sami.

Či už svoje nové zariadenie máte, alebo si ho len chystáte zakúpiť, napríklad na našom Orange e-shope, dúfame, že vám tieto rýchle tipy spríjemnia vaše prvé spoločné dni s novým smartfónom. A ak by ste si s niektorým nastavením nevedeli rady, pokojne nás kontaktujte.